Veliki Majstor Dr Čedomir Vukić
Poštovani posetioče,

Želim vam dobrodošlicu na sajt Regularne Velike Lože Srbije, Beograd.

Prošlo je skoro 3 veka od osnivanja prve Velike Lože u Engleskoj i slobodno zidarstvo pisalo je svoju istoriju u svetlu burnih društvenih promena koje su krojile svet. Kao radionica boljeg čoveka, zaštitnik istine, tolerancije i ljubavi prema bližnjem, negovalo je i uzdizalo svest i dušu čovečanstva hraneći ga nadom u bolje i svetlo sutra. Kao svedok i učesnik važnih dogadjaja bratstvo masona delilo je sudbine svojih naroda, prolazilo i samo kroz raskole i preobražaje, krize i uspone, ne odustajući „u potrazi za onim što je izgubljeno“.

Čuvajući svoju svetlost bratstvo je bilo tajna i opomena za zlonamerne, a sklonište i putokaz ka svetlu onim slobodnim i čestitim. Okrenuta pravim vrednostima i apsolutnom dobru, i napadana i slavljena, masonerija je uspela da istraje na putu moralnog i duhovnog usavršavanja. Braća odlučno stoje iza principa i učenja slobodnog zidarstva koji danas važe kao i oduvek.

Masonski lanac je bratski red povezan zakletvom koga čine dobronamerni, časni, tolerantni muškarci, odani otadžbini, duhovno probudjeni. Različitih su porekla, vere, različitih uverenja i političkog mišljenja, ujedinjeni u potrazi za univerzalnom istinom i samousavršavanjem. Slobodni zidari idu putem prosvetljenja srca i umova, putem vere u iskonsko dobro u čoveku praktikujući vrline i delujući u cilju sreće i napretka naroda i države kojoj pripadaju.

Želeo bih da ove ove stranice posetiocima približe masonsku ideju i reše eventualne sumnje i nedoumice vezane za bratstvo i Regularnu Veliku Ložu Srbije, Beograd. Nadam se da će sajt pomoći Braći u njihovom daljem obrazovanju i svakom usponu, a čitaocima koji nisu masoni pružiti pravu informaciju i nagoveštaj svetlosti slobodnog zidarstva.

I jednima i drugima želim kvalitetnu komunikaciju koja će ih oplemeniti.

Regularna Velika Loža Srbije OR:. Beograd

Veliki Majstor
Dr Čedomir Vukić